20 mars 2008

Aldrig mer!

Igår kom mina växter som jag köpt från AquaSpot World. Jag hämtade ut dom nästan direkt och var jättesugen på att få hem dom! Rätt snabb frakt även om dom kommit ända hit från Singapore. De skickades i måndags och kom fram på onsdagen.
Min lycka sjönk ner under noll när jag tog emot ett vadderat C5 kuvert, som vägde under 100 gram. Jag hade betalat en fraktkostnad som skulle vara på $50 USD, men istället kostade den $27 USD. Jag hade betalat för att få växterna skickade i en kartong, så att dom hade klarat en frakt från Singapore. Nu har jag fått kontakt med säljaren och fått tillbaka de pengar som skiljde i frakten. Men det spelar egentligen inte så stor roll, växterna är fortfarande i lika dåligt skick.
När jag kom hem packade jag upp växterna och jag blev verkligen besviken när jag såg vad jag fått! Jag hade beställt 3 krukor Cryptocoryne parva, 1 kruka Elatine triandra och 3 st Fissidens fontanus (100 blad/st). Vad jag fick var 1 kruka (ingen kruka medskickad) Cryptocoryne parva, 5-6 mosade, krossade, döda stänglar Elatine triandra och 1.5 st Fissidens fontanus =( Löjligt!
Denna säljare har fått en hel del negativa omdömen på Aquabid och jag förstår dom verkligen. Min förra beställning från honom gick ju jättebra, så jag vet inte vad jag ska tycka, men just nu känner jag att jag aldrig mer kommer beställa från honom igen!!
På deras hemsida finns några kommentarer från köpare, men såklart har han plockat bort de dåliga. Kommentarerna ger absolut ingenting.
Jag vet att han är medlem på APC, så jag ska ta ett snack med honom och forumet där tänkte jag.
Jag plockade upp växterna och tog foton på dom direkt. Sedan lade jag ner det som möjligtvis kunde ta sig i akvarierna.
Jag satte mig framför dator och började skriva på svenska arbetet som skall lämnas in efter påsklovet på måndag. En timme gick...
När jag inte orkade skriva längre, kollade jag till akvarierna igen.
Det första jag får syn på i räkkaret är en Crystal Red räka som ligger på botten med benen flaxande uppåt i vattnet liggandes på rygg. Jag fattar inte vad den gör, men ett ögonblick senare får jag syn på ännu fler räkor som ligger på botten, döende! =( Det första jag tänker på är de nya växterna och jag plockar snabbt upp dom ur akvariet. Gör ett snabbt 50% VB och i med FFM.
Det verkade inte som någon av Crystal räkorna kunde räddas...
Ikväll hittade jag en Crystal Black räka och det var den enda Crystal räkan som överlevde. "Malaya" räkorna verkade inte alls påverkas, inte heller snäckorna. Mystiskt! Nu verkar det inte vara något problem längre. De räkor som finns kvar lever, men fyfasen vad tråkigt att bli av med nästan alla Crystal räkor! =(
Växterna jag fått (Cryptocoryne parva) måste ha varit besprutade med något giftigt medel eller med enormt stark gödning. Det tog alltså bara en timme innan räkorna hunnit reagera på det och redan var halvdöda. Jag vet inte vad det kan varit för ämne, men vi kan konstatera att det inte är bra att skicka växter som är besprutade/gödda med det!
Nu ligger växterna i vatten i en plastlåda bredvid karet och jag ska plantera dom om nån dag när jag är säker på att det inte finns något gift kvar på dom! Jag har också sköljt dom, så det borde inte finnas kvar längre.
Jag rekommenderar er inte att köpa från denna mycket oseriösa säljare som inte alls verkar bry sig om sina köpare! Packar otillräckligt för att växter ska kunnas transporteras längre sträckor.
Jag är verkligen missnöjd och har bara gått minus i denna affär, ordentligt mycket minus.
Varnar för att köpa av AquaSpot World!

3 kommentarer:

Wickberg sa...

Fan vad trist för dig, hoppas du får någon ersättning av säljaren för dina kostnader och döda räkor, bra att du skrev om det också, jag tänker då aldrig köpa från Aqua Spot World.

Ha en skön påsk!

maria sa...

hej! jag ahr en fråga om du säljer o skickar av dina dessa räkor http://bp3.blogger.com/_u1fGoxLr_9s/R9hK3QW0qpI/AAAAAAAABIk/Kfn9eI0YwYY/s1600-h/malaya_5.JPG eller utav dina dessa räkor http://bp0.blogger.com/_u1fGoxLr_9s/R9hJCgW0qlI/AAAAAAAABIE/ANdkNoFdvY0/s1600-h/bl%C3%A5.JPG sen måste jag fråga vad den sista är för sort? har aldrigsett sådanna förut? min mail: maria.mattsson81@hotmail.com

Anonym sa...

Hade tänkt beställa därifrån men nu vet jag inte.