8 maj 2007

Annan belysninng till 24l

Jag tog bort den "gamla" ;) rampen från 24l karet eftersom att jag ser att det blir lite för svag belysning för att HC:n ska hålla sig fin.
Jag har nu ersatt de 2 paren av ccfl lysrör mot 2st 11watt vanliga kompaktlysrör (standard färg på kompaktlysrören). Det blev mycket ljusare i karet och en helt annan färg, mer åt det gula hållet. Jag gillade den andra färgen bättre, men jag tror växterna gillar den bättre (iom att den är kraftigare) och räkorna färgar ut bättre i detta ljuset!
Så nu har jag öppet kar (hoppas inte att någon räka eller snäcka kryper ut bara! =s ) och kör med 2st lampor med 11watt kompaktlysrör. Lamporna är skrivbordslampor från IKEA och heter "GLOBAL" där och kostade 149kr/st.
Jag satte även i lite nya växter i karet idag. Dessa är Micranthemum umbrosum, Najas guadalupensis och Rotala wallichii. Jag tror de kommer växa bra där i =)
Najasen kommer jag snart ta bort, umbrosumen ska få ta över istället för min Bacopa australis och Rotalan ska vara där bak och ge en klick röd färg åt karet.
Äntligen har jag ett öppet kar, jag har alltid viljat ha haft det *lycklig* =) Det kassa med det är att djuren lätt kan komma ut, men jag hoppas att räkorna och snäckorna håller sig i karet!!! =S

2 kommentarer:

Deffen sa...

Ser mycket bra ut. Den konvexa triangeln som stenarna bildar är formmässigt helt perfekt med spetsen lite off-center.

Problematiskt med att ena stenen rä så slät - kanske går att få lite mossa att växa på den för att gömma dess släta yta och få ett mer naturligt intryck?

Leonard sa...

Jo, den ser lite onaturlig ut. Problemet med mossa är ju att de allra flest mossor ska vara mycket känsliga mot den polyglutharaldehyd som jag använder istället för CO2 (finns i Seachem Excel och EasyCarbo), även alger är känsliga mot detta, så det kommer nog inte mycket alger heller (+ att jag har en massa räkor och snäckor som äter upp algerna).
Men jag fattar vad du menar! Får se vad jag kan göra, kanske kan få HC:c att klänga upp lite på stenen =)