16 augusti 2007

24l

Jag gjorde 75% VB i 24l karet. Först ett 50%, fyllde upp med vatten och sedan ett 50% VB igen =) det var så grumligt, så det behövdes!
Jag har gjort om hela layouten och bytt ut nästan alla växter känns det som! Köpte en massa på Zoo Kompaniet några dagar sen =)
Nu ser det ut såhär:Stenen i mitten är "Månsten", lite coola och jag tror att dom innehåller lite kalk-aktigt material, iaf nåt som höjer pH. Det gillar ju C. baubalti räkorna, så då kanske jag slipper hälla i bikarbonat... får se hur det funkar.
Har en ny bottentäckare: Utricularia graminifolia =)Kul att testa, men det ser redan ut som att den ser lite hängig ut =S Jag har fått för mig att den gillar ordentligt inkörda kar. Den ser ut att funka bättre i mitt 54l ! Där har jag ju inte ens gödning =D Tydligen en mkt krånglig och kinkig växt, som många misslyckats med att hålla! Hade vart kul om det fungerade! Ett problem i detta kar är att gruset är så grovt! Det är mkt lättare att plantera växterna i finare sand, som jag har i 54l, kanske en orsak....
Jag ska ta bort en del arter, just nu är det lite mkt ;)
Jag drog upp min Nympheae lotus för att sälja. Den hade ju rötter i hela karet! så Tropica botten-gödningen åkte ju upp.... Det blev j*vligt grumligt om jag ska uttrycka mig försiktigt ;) Gjorde 2st 50% VB efter varandra, så blev det lite bättre. Jag hade även i EasyLife FFM efter VB, jag tror att det har gjort att vattnet har klarnat en del efteråt nu!
Satte även filtervadd i ryggsäcksfiltret, men det orkar knappt pumpa! =( Jag är rätt besviken på Eheim ryggsäcksfilter. Det ska pumpa ca 580l/h max, men det gör det absolut inte! Funderar på att sätta in nåt mindre innerfilter....
Själv är jag rätt nöjd med layouten redan nu. Det brukar jag annars inte bara, men jag hoppas det tar sig bra och blir mkt klarare vatten!
Gödning efteråt blev:
1krm K2SO4
10ml ProFito
1ml EasyCarbo
1tsk Coralife Salt
10ml FFM

2 kommentarer:

Victoria sa...

Riktigt tjusigt! :)

/Vickan
http://vickans-akvarieblogg.blogspot.com/

Leonard sa...

Vattnet är helt klart nu! =)