31 juli 2007

160l, 30% VB

Bytte 30% vatten i 160l växtkaret. Är rätt trött det detta karet också nu =( Kommer lägga ner det inom 2-3 veckor!
Om ni vill köpa något (växter, fiskar, akvarium, bänk, belysning, m.m.) så är det bara att skicka ett mail! Allt ska iaf bort!!! det enda som inte är till salu är CO2 anläggningen, ytterfiltret och UV-C filtret.
Skrapade rutorna var i princip det enda jag gjorde idag (förutom VB).
Gödning efteråt:
1krm KNO3
6krm K2SO4
1dl NutriSI
1tsk MgSO4

8 kommentarer:

Pny sa...

Skall du lägga ned ditt största växtakvarium???

Leonard sa...

japp!

Nicklas (Sintei) sa...

1dl nutrisi? *s*
Iallafall du har PM på plantswap =)

Leonard sa...

1dl av NutriSI basic-lösning: 500ml dest. vatten + 1tsk Ciromsyra + 7krm NutriSI

Victoria sa...

Har du lite mossa eller gräs eller what ever sånt så köper jag det direkt, säg ett pris! :) Här är det liksom brist på mossa överallt...
Kontakta mig på
besambiq@yahoo.se isåfall :)

Victoria sa...

Vad är det för belysning? ramp?
Pris?

Victoria sa...

Trist dock om du ska lägga ner det, det var väldigt fint :)

Leonard sa...

min mail är: scarl91@hotmail.com
skicka ett mail till mig Victoria, så tar vi det där.

Här kommer beksrivning av rampen:
"Rampen är hemmabyggd, av massivt trä, lönn! Toppen/locket är av spånskiva som är målad med vit färg ett antal ggr och sedan lackad med oljebaserad klarlack ovanpå ännu ett antal ggr. Så den har klarat sig enormt bra mot fukt! Syns inga skador efter fukt. Jag har inte hittat några heller. Alla i rampen som består av trä är lackat med samma oljebaserade lack, så den tål fukt och kondens bra!
I rampen sitter 4st T8 lysrör (dvs vanliga lysrör), som medföljer i köpet. Lysrören är fräscha och knappt använda! 2st Philips Aquarelle 30watt och 2st Sylvania AquaStar 30watt. Bara lysrören kostar närmare 500kr totalt. Själva elektroniken i rampen är Glomat lysrörshållare som jag tycker har fungerat perfekt!!! Inget krångel alls, inte heller några glimtändare som gör att lysrören flimmrar (dåligt), utan dom tänds direkt på en gång när timern går på. I rampen medföljer även 2st Arcadia relfektorer, men som egentligen är för 18watt lysrör. Vet inte om dom gör någon skillnad, men om ni vill ha dessa, så får ni dom i samma köp utan extra kostnad.

Akvariumet är ett helglas akvarium på 160l (100cm*40cm*40cm) med endast svarta silikonfogar (alltså ingen aluminiumram eller något sånt). Inga repor alls! 2.5 år gammalt, så silikonet är fortfarande i väldigt bra skick.
Rampen är alltså byggt till detta akvariumet och passar perfekt! Akvarium och ramp säljs helst tillsammans.

Jag har även en bänk till akvariumet (som den alltid stått på) för den som är intresserad. Det är en TV-bänk från IKEA (Magiker). Mått på bänken är: 130cm bred * 60cm djup * 65cm hög
Bänken är säkert sliten på ovansidan där akvariumet stått (har inte kollat ) och så har det säkert kommit lite vatten på den. Den är absolut inte äcklig, men ni ska nog inte förvänta er att den är som ny. Har haft den lika länge som karet, dvs 2.5 år."