10 augusti 2008

  • Storlek: 144l, 60x40x60cm
  • Filter: Fluval 405 (med krossad lavasten, filtermatta, Eheim Ehfisubstrat Pro), AquaEl UV-C filter
  • Värmare: Jäger 150watt, 25 C
  • Belysning: AquaStyle PRO-640 med 150watt Metallhalogen (10 000K), 10 timmar/dag
  • Bottensubstrat: Sand
  • Inredning: Rötter, svenska stenar
  • CO2: 6kg CO2-tub med regulator och nålventil, magnetventil, backventil (mässing), Point Four Micro Bubble Diffuser (MBD75)
  • Gödning/preparat: ADA Green Gain, PMDD-torrmix (http://leo-scape.blogspot.com/2009/03/torrmix.html)
  • Växter: Bolbitis heterocilta, Cryptocoryne crispatula var. balansae, Vallisneria nana, Microsorum pteropus "Needle Leef", Microsorum pteropus "Short Narrow Leaf", Microsorum pteropus "Trident", Vesicularia ferriei, Taxiphyllum alternans, Echinodorus tenellus, Marsilea hirsuta
  • Djur: Amanoräkor, Smycketetror, Kejsartetror

5 kommentarer:

Wickberg sa...

Jäklar vad snyggt! Gillar verkligen rötterna, tycker dom förlänger det redan höga karet på ett bra sätt. Det här ska bli kul att följa!

Johan sa...

Hej Leonard! Undrar varför har du valt såna udda dimensioner på karet? Är väl svårt att inreda snyggt...
Hur funkar det med hela ADA substrat systemet? Svårt att plantera om utan att dra med powersanden upp?
Funderar på om jag ska köra med powersand i mitt kommande 60 cm eller inte...

Leonard sa...

Hallå där Johan!
Jo jag har kommit på det nu senare när fått lite tankar om nya designer, att det kommer bli rätt jobbigt att inreda så att växter och layout fyller upp akvariumet. Anledningen till att jag valde dessa dimensionerna var för att jag tyckte att mitt förra 160liter kar som var 40cm högt var lite för lågt och att jag nu istället ville ha mer höjd så att man kan använda alla akvarieväxter, oavsett hur långa de än blir. Fast nu är ju detta karet också bara 60cm brett så det gör ju en del skillnad mot ett 100cm.
Jag är varken nöjd eller missnöjd med ADA systemet, men jag rekommenderar det inte eftersom att det är så äckligt dyrt! Tycker inte att det är någon större skillnad jämfört med vanlig akvariesand + bottengödning. Vet inte alls om Powersanden gjorde någon nytta heller, skulle egentligen inte tro det... Jag har än så länge bara ryckt upp en växt med riktigt kraftiga rötter som nått ner till bottnen och då kom det med lite PowerSand upp. Kan bara tänka mig hur det blir när man ska göra en ny layout och när man drar upp alla växterna.
Jag tycker att du ska skippa PowerSanden om du iaf bestämmt dig för att prova ADA. Blir bara bökigt när man planterar om.
Det var trots att kul att få en egen uppfattning om hur bra ADA's produkter är.

Mvh Leo

Johan sa...

Tackar för svaret!
Då skippar jag nog power sanden...
Annars kanske man kunde ha nån sorts nät mellan PS och AS, men jag vet att ren AS funkar jättebra, så det är nog bara en onödig utgift att köpa Power Sand också.

Anonym sa...

mycket intiresno, tack