11 juni 2007

Stort VB Växtkaret

Jag har lyckats göra ett ca 80% VB på 160l idag... phuu! Jobbigt när det är så varmt också!!! Jag fick ta lite pauser och sticka ner till havet lite då och då =) Jag tycker det var bra att göra ett stort VB nu för att nolla PO4 nivåerna.
Gödning efter VB:
3krm KNO3 (torrt som alltid)
15ml JBL Ferropol (mikrogödning)
15ml KH2PO4 (original blandning, dvs svag)
Jag har gjort om layouten helt idag. Tagit bort Red Moore roten och ersatt med svarta stenar. Om någon är intresserad av att köpa roten, så får ni gärna maila mig! Jag är i lite kris med pengar just nu, har lyckats beställa en massa grejer, så att det har kört ihop sig =s min mail är: scarl91@hotmail.com
Jag har även tagit bort en del växtarter och ska försöka hitta nya arter att byta ut andra med också. Växter som försvunnit idag är Ammania gracilis, Taxiphyllum alternas och Rotala rotundifolia. Jag har planterat alla växter som legat och flutit i ytan hela veckan, skönt att få bort allt som skuggar. T ex mina Rotala wallichii såg inte så roliga ut efter 1 veckas skuggning... Men dom ser ut att kunna ta sig igen!
Jag har också en hel del växter till salu: Micranthemum umbrosum, Vesicularia ferriei, Najas guadalupensis, Hornsärv, Glossostigma elatinoides, Bacopa australis, Echinodorus tenellus, Limnophila sessiliflora. Maila mig även gärna här om ni är intresserade =)
Jag flyttade Vesicularia ferriei till 24l, även Najas guadalupensis. Cryptocoryne leroi har jag fortfarande i 160l flytandes. Det var en person som skulle köpa denna, men har inte hört av sig på länge, så jag vet inte om jag ändå ska sälja den till någon annan ändå...
Tanken med den nya layouten är att jag ska ha Cryptocoryne crispatula var. balansae i vänster hörn och låta den växa upp och lägga sig en bit längs ytan. Som bottentäckare har jag Eleocharis vivipara (Nålgräs). Längst bak mot rutan ska jag ha mest Limnophila aromatica och lite Hygrophila rosae australis, Shinnerisa rivularis "Weiss-Grün", Proserpinaca palustris, Rotala macrandra, Rotala indica, Rotala wallichii. Mellan de röda växterna och Nålgräset ska jag ha Rotala sp. "Green". Nålgräset ska täcka främre 10cm av karet + högersidan av karet.
Jag har haft UV-C filter avstängt helt under denna veckan och jag tycker att vattnet har blivit klarare faktiskt! Nu är det väl egentligen så klart, som det brukar vara, skönt!
Hoppas att jag lyckas med denna layouten nu, men det känns som att den kommer bli misslyckad =( för mkt olika sorters växter från början blir bara rörigt. Jag har ju en massa som jag bara sparar på och det kan inte bli snyggt! =(
Växter jag letar efter nu är: Cryptocoryne crispatula var. balansae, Proserpinaca palustris, Rotala macrandra och Limnophila aromatica (redan lite, hade vart bra med mer).

3 kommentarer:

Leonard sa...

Red Moore rot till salu! maila till scarl91@hotmail.com om du vill köpa den!

Pny sa...

Har du Proserpinaca palustris??? *vill ha*

Leonard sa...

nej, men försöker leta reda på den =) Jag ska till Brams om ett tag och köpa den, så om nån vecka borde jag ha den.