11 januari 2008

24l start

Jag har startat det nya 24l nu, tillägnat för räkor endast! Lite mossor och snäckor också kanske ;)
Uppställning av karet. Det fick stå i köket i skåpet där mitt förra 2l nanokar stod.Jag kör med samma belysning som jag byggt själv till förra 24l karet. Den verkar fungera ok. Det är 2par ccfl lysrör, som blir jäkligt varma, men det verkar inte påverka vattnets temp. något större.
Jag strör lite ADA Bacter 100 över botten. Det är filterbakterier i pulverform.
Lägger på ett tunnt lager ADA AquaSoil Amazonia
Kramar ur ett inkört filters filterslam över bottnen
Fyller upp fullt med ADA AquaSoil Amazonia
Avancerad hardscape klar ;)
Så här ser karet ut nu en dag efter upstart
Just med ADA AquaSoil är det viktigt att "laka ur" den i början eftersom att den läcker en del ammonium och "sånt" till akvarievattnet.
Första veckan: 30-50% VB/dag
Andra veckan: 30-50% VB/varannan dag
Tredje veckan: 30-50% VB, 2ggr/vecka
Fjärde veckan: 30-50% VB/vecka
Sedan ska det bara vara att köra på! och ha i räkor. Jag tänkte göra VB varannan- var tredje vecka i detta kar när det är ordentligt inkört.
Nu ska jag klä in skifferplattor med Taiwan-mossan jag köpt från Singapore och försöka mig på en mossmatta. När jag får lite mossa över, så ska jag fästa den i ett syrafast stålgaller som sitter på bakrutan mha sugkoppar. Blir nog nice!
Jag ska även ha Fissidens fontanus på en av rötterna och jag har redan knutit fast Anubias nana och nana "Petite" på den andra roten. Jag ska ha en grön Crypto (den som står i 54l karet) och få tag på en fräsch Aponogeton henkelianus (gallerplanta). Kanske nån slags flytväxt också. Det får inte bli för mkt iaf!

5 kommentarer:

Pny sa...

Ser snyggt ut men du skulle nog överväga att sätta någon mörk bakgrund bakom akvariet så man slapp se träpanelen, sladdar och annat genom bakrutan.

Leonard sa...

Absolut! Det är jättefult nu, men som sagt sätter jag upp den mossvägg i helgen eller så snart jag kan =)

Wickberg sa...

Verkligen snyggt! Ska bli intressant att följa när växterna tar fart

Anonym sa...

It was many years ago we first selected Top Restaurants in the U.S. See it. http://restaurants-us.com/wi/Green%20Bay/Papa%20John%27s%20Pizza%3A%20Locations/54302/

Anonym sa...

the Federal-State Unemployment Insurance Program provides unemployment benefits to eligible workers . http://insuranceinstates.com/alabama/Mobile/Heinz%20Benjamin%20C/36602/