29 december 2007

Disk-krasch

Helvete!!! Datorn har kraschat och jag hade ingen backup på varken bilder, musik, filmer, skolarbeten eller någonting!!! =S inte sååååå roligt....... *suck*

8 kommentarer:

Annica sa...

finns program som kan läsa trasiga diskar. Jag använde det när min disk krachade... beror väl iofs på hur mycket din disk har gått sönder, men du kan ju prova. Det program som funkade för mig heter File Scavanger.

Leonard sa...

Det ska alltså fungera efter kraschen? Vi har XP, så det ska ju fungera iaf. Det som hände var att vi stängde ner datorn när det hade "hängt" sig. När vi skulle starta igen, så skulle man välja mellan några alternativ, typ starta i felsäkert läge, starta normalt, m.m. Inget av dom fungerade att starta datorn med, så nu har vi gjort konfiguration och inget finns kvar. Skulle File Scavanger fungera för oss ändå?
50$ är ju en del, men jag hade lätt lagt det för att få tillbaka allt.

Annica sa...

Osäker... men poliser använder ju ett liknande program för att få tag i filer på datorer där diskarna blivit helt rensade... men ta och ring din datorsupport, de kan säkert ge råd i alla fall.

Har du tillgång till att ladda ner så kan man få tag i programmet gratis ;)

Pny sa...

Bara för att windows inte startar så betyder ju inte det att alla filer på hårddisken är borta. Koppla in hårddisken till en annan dator eller installera windows på en annan hårddisk så kommer du säkert åt dina filer.

heeke sa...

Låter som om "recovery cd'n" redan varit framme.
Då blir det ju lite svårare, men har man inte gjort en fullständig formatering av disken (utan bara en snabbformatering) så finns det som sagt program som relativt enkelt och snabbt får tag i filer som "inte längre finns kvar" på disken. Så länge man inte börjar skriva över gammal information med ny så ska det i de flesta fall inte vara några problem.

Leonard sa...

ok. verkade inte fungera med File Svanenger denna gången iaf. Känns som att det skulle funnits en hel del fler alternativ än att bara formatera direkt... hmm
ja, ja nu går det väl inte att rädda antar jag.

Victoria sa...

Vad sorgligt, vi drabbads av en diskkrasch i november typ, gick inte att rädda nåt, för hela disken hade ändrat sig till RAWformat, det stod att det var 0%ledig och 0% upptaget, allt var helt paj liksom :(

Så tråkigt att mista allt.. Men du fick tillbaka lite då eller miste du allt? :(

/ Vickan
http://vickans-akvarieblogg.blogspot.com/

Victoria sa...

Förresten, inte köpte jag Najas av dig? Jag minns inte nu, inte lätt för dig att minnas heller väl.

Jag har fått det över hela akvariet nu, inte så det ser illa ut, men jag måste ta och ansa lite nu tror jag :)
Men jag fattar inte vad det kom ifrån, plötsligt var det överallt typ.. men det syns tydligt att det är najas.. :)