9 december 2007

24l VB

Idag gjordes ett 50% VB i 24l växtkaret.
Jag har håvat upp de flesta blonda Tigerräkorna ur 54l karet, så att de nu går i 24l istället. Iaf de flesta av dem! Lite störande att det är en vuxen tigerräka kvar i 54l bara. Antingen har den dött eller så ligger den och trycker i nåt hörn, så att jag inte ser den. Det verkar iaf komma en massa nya yngel (tigerräkor) i 54l =S
Jag har högre pH i 24l (p.g.a. Eco-Complete) och här blir tigrarna blåfärgade.Det går säkert att odla fram en mörkblå av mina Tigerräkor, men jag komer inte orka rensa ur de "dåligt färgade" räkorna heller =) Kul iaf att dom blev blå! Snyggare tycker jag.
Jag har tidigare haft lite problem med att föda upp de rosa posthornsnäckorna jag fått för ett tag sedan. Men det har råkat komma in nån i 24l karet och nu är det massa småttingar här =)Egentligen tänkte jag försöka få tag på klarblå Posthornsnäckor till detta karet, men dom rosa är ju inte helt fula heller =) om jag nu lyckas med dessa.
Kantnålarna lever på... De har lärt sig att äta levande mikromask nu iaf. Var lite rädd i början, att dom skulle svälta ju, men nu är det nog ingen fara.
Dom är jäkligt coola! =DLite mätningar jag gjort i slutet av en vardag (mitt i veckan). pH: 6.9, KH: 5, GH: 9
NutriSI från Peter Haack (tack) kom fram under veckan, så jag blandade ihop en mirkogödning. Jag går över till NutriSI (från mikro+) för att testa om jag märker någon skillnad. Jag har blandat 2tsk citronsyra i 500ml destillerat vatten. Sedan 2.5 tsk NutriSI i flaskan.
Gödningen förra veckan har fungerat ganska kass. Som jag skrivit i något tidigare inlägg hade jag 50ppm NO3 och det har gjort att flera växter "smält" och fått små toppar. Detta har gjort att det också kommit en del alger, men som jag under denna veckan fått kontroll på igen =) Växterna börjar bubbla som vanligt. Nu är det bara att köra på!
Nu har jag inte gött någon KNO3 på 2 veckor och kommer nog inte göra det under denna veckan heller! Mitt nanokar verkar väldigt känsligt för NO3 över 5ppm
Efter VB:
0.3krm K2SO4
8ml NutriSI
8ml KH2PO4
Jag göder normalt sett 4-8ml KH2PO4 och 4-8ml NutriSI mitt i veckan också! Om några veckor kommer jag nog börja göda ca 0.3krm KNO3 1ggr/vecka också. Eller leta reda på någon kväve-gödning (tex Seachem's eller göra egen).

3 kommentarer:

Wickberg sa...

Snygga tigerräkor, var köper du dom, är dom svåra att hålla?

/Wickberg

Leonard sa...

Från Tyskland. Jag köpte från en kille som kallar sig Andy på nätet.

Anonym sa...

Overview of state health insurance laws and activities. http://insuranceinstates.com/ohio/Cleveland/Aetna%20Plastics%20Corporation/44114/