30 september 2007

24l VB

50% VB i 24l som vanligt... Gödning: 15ml ProFito 1ml EasyCarbo 5ml KH2PO4 0.5krm K2SO4 1krm MgSO3 0.67krm KNO3
Flyttade om lite och tog ut lite växter som inte växt så bra, tex Marsilea och Aponogeton.
Växterna som står i högra delen av akvariumet växter mycket bättre eftersom att jag har mina lampor lutade:Störande! men jag ska flytta om lite med akvarierna här hemma och då kan jag säkert fixa lamporna så att dom kan stå rakt över akvariumet =) Grejen nu är att den böjbara armen på lampan är för lång, så att jag måste böja dom för att dom ska hamna över akvariumet.
Här är Ludwigia glandulosa efter att jag flyttat den från den skuggiga sidan (där lampan är längre ifrån akvariumet) till den ljusare sidan av akvariumet och man ser verkligen skillnaden i toppen =) Rödare nu!
Här är i princip den enda tussen Utriculara som kommit igång och klarat sig bra! Tråkigt, men jag är säker på att jag har för grovt grus, vilket gör att dom flyter upp hela tiden. Och om man flyttar/planterar om dom så tar dom sig aldrig. Den här plantan har tagit sig för att jag ligger en sten på den =)
Här är en topp av Hygrophila polysperma "Rosanervig" som är lite längre ner i karet, det är därför bilden är så mörk. Den kommer från joni och om ett tag kommer även lite Eusteralis stellata från joni med posten till mig =) Den ska planteras i detta karet.
Räkorna och fiskarna verkar gilla mikromasken =) Jag har satt igång en odling till, totalt två stycken igång nu. Det blir rätt mycket mask på kort tid ändå!

2 kommentarer:

Nicklas sa...

Ang: Utriculara och grovt grus. Sådär trodde jag med innan, hade en massa problem med alla bottentäckare. Ingen ville växa/fastna. Men när jag väl fick fjutt på ljuset och CO2n. Då började allt växa vilt!

Leonard sa...

Jo, men Utricularia tar ju sån tid att fästa sig och anpassa sig i akvariumet (kn ta flera månader), så den växer "aldrig" fast. T ex Glosso, skulle nog inte vara några problem alls i mitt kar.