2 september 2007

24l VB

50% VB som vanligt.
En del kvävebrister på några växter (Marsilea hirsuta, Dipilis diandra, Aponogeton madagascariensis, Hygrophila sp. "Ceylon")
Däremot så har de nya bladen på min Bolbitis skruvat sig. Jag tycker det ser ut som på andras bilder där deras Althernateror har fått skruvade blad (pga för mkt NO3). konsigt isf...Jag flyttade lite växter i layouten och Utricularia har fortfarande inte villat ta sig. Hoppas den kommer igång snart! Känns inte kul att man måste plantera om den varje vecka när den flyter upp ur gruset.
Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med detta karet nu. Jag vill prova så himla många olika växter, samtidigt som jag är helt säker på att det skulle bli bättre om jag hade färre arter!
Växterna har inte sett lika friska och välmående ut denna veckan (efter snålare gödning), så denna veckan kör jag på med lite kraftigare gödning till växterna. Jag har bestämmt mig för att växterna ska få komma i första hand (före räkorna) i detta karet!
Gödning/preparat:
0.3krm KNO3
0.3krm K2SO4
5ml KH2PO4
15ml ProFito
1ml EasyCarbo
0.5tsk Coralife Salt
Pygmé Pansarmalarna ser rätt glada ut, en av dom 3 kvarvarande har blivit lite tjockare än dom andra. Kanske lek på G ? =)

7 kommentarer:

Victoria sa...

Tjusiga akvarier som alltid! :)

Jag undrar.. hmm, nålgräset vill inte växa hos mig.. det samlades en massa skit runt grästussarna som är planterade här och där, men jag suger bort det vid vattenbytet.
Men sen har det kommit en massa tofsalger på stråna, på vissa iaf, jag hade räkor i nån dag, men har flyttat dom så jag kan ha dit några botior för att snäckorna (ogillar såna kryp) Men jag vet ärligt talat inte om gräset kommer att växa ihop bra eller växa överhuvudtaget.. vad tror du är fel? jag har biltemas blästersand...

Victoria sa...

för att snäckorna ska ätas upp skulle det ju stå.. :)

Leonard sa...

Jag vet inte heller, men om det är toffsalger på dom, så borde du köra stabilare CO2, dvs mindre ytcirkulation eller inte ställa om CO2:n för mkt (nålventilen). Annars brukar mäsk vara susen på toffsar =)
Jag har ingen ide om vad som är fel, kanske för lite ljus? göder du med pmdd alls?

Victoria sa...

Nja, jag ju inget CO2 grejs alls.. bara PMDD..men allt växer iaf, men ja, gräset vill sig inte riktigt, ljust är det iaf, och alla andra växter växer rätt rejält.. :/

Em sa...

Har du i easycarbo varje dag som det står på flaskan? Jag har SÅ svårt att komma ihåg det... Bleh.

Em sa...

Länken blev fel..

Leonard sa...

jag doserar enligt anvisningarna på flaskan (max dos), dvs varje dag.