24 maj 2009

144l uppdatering

144l karet puttrar på och allting fungerar bra. Lite störande med någon sorts alger i mossan dock, men den verkar vara väldigt känslig för EasyCarbo så det ska jag fortsätta med.
Jag ska snart fota karet ordentligt innan jag tar bort Red Moor rötterna och mossan ur scapen. De stör en del och täcker många av de andra växterna, så de ska bort om ett par veckor. Men tills dess ska jag trimma växterna inför en photo-shoot.

7 kommentarer:

Stefan sa...

Hejsan!

Läste att du använder EasyCarbo. Hur länge har du använt det och är du nöjd. Anväder du Profiton också eller någonting annat?

Leonard sa...

Hallå! =)

Jag har användt det i över ett år ungefär (tror jag) och jag är nöjd. Anledningen till att jag använder det tillsammans med CO2 är för att algerna ogillar EasyCarbo.
Jag använder inte ProFito längre (provade det en kort tid) och jag tycker att PMDD är mycket mer prisvärt, men ProFito funkar absolut, bara dyrare. Men så då till att även skaffa Easy-Life's andra produkter som innehåller kalium, nitrat och fosfat för att få växterna att trivas.

Stefan sa...

Hej igen!

Ah okej. Jag har själv Carbo och Profito. Ser väl en liten ökning i växtligheten och algdöden i akvariet. Kanske kan vara en bra ide då att ha dom andra med kanske. Alla pratar om PMDD. Är det inte svårt att blanda detta själv då eller kommer det redan färdigblandat och klart när man beställer det?

Leonard sa...

PMDD levereras som pulver.
Det finns "grund-recept" som man blandar ihop själv och det är inte särskillt svårt. Man tar en flaska och fyller med 0.5liter vatten. Sedan häller man ner den mängden pulver som det står på instruktionerna i flaskan och blandar ihop allting så att allt pulver har löst upp sig.
Sedan doserar du bara 10ml/100liter akvarium, precis som ProFito har jag för mig.
Men om du inte vill börja med PMDD så skulle jag rekommendera att du även köper till de andra från Easy-Life.

Leonard sa...

kolla www.pmdd.se

Wickberg sa...

Snyggt kar! Men ska du verkligen ta bort rötterna? För mig ger dom en hel del djupkänsla åt bilden.

Leonard sa...

Jag tänkte prova utan rötter en kortare period, sedan byter jag helt layout.