24 maj 2008

Efter mörkläggningen...

... försvann i princip alla Kieselalgerna! Nu har växtkaret varit mörklagt under 3 och ett halvt dygn. De svarta sopsäckarna som jag använde (2 lager) räckte tydligen för att få bort algerna, trots att de var ganska genomskinliga. Hur som helst skönt att bli av med dem.I morse gjorde jag ett VB efter att jag tagit bort sopsäckarna. Alla växter hade klarat sig bra och som sagt hade de slemmiga algerna försvunnit. Det fanns lite rester kvar på några ställen, men det försvinner nog. Jag gödde extra mycket KH2PO4 för att motverka dem också. Jag hann även med att göra rent filtret.
Jag har kvar en sorts alg i akvariumet, som inte verkar växa så snabbt. Den sitter mest på stenarna och långsamväxande växter:Det är som hårstrån, 0,5cm långa. Det är inte vanliga trådalger, som förgrenar sig utan dessa är som raka, tunna hårstrån som sitter fast på växten/stenen.
Är det någon som har en aning om vad det är för alg? Vad kan jag göra för att bli av med dem, minska/öka något ämne?
Jag gissar att de går bort av sig själva om karet fungerar bra, men om jag vet att jag kan göda extra/mindre av något speciellt näringsämne så försvinner det snabbare.
Riccian började bubbla strax efter att jag satte på ljuset och koldioxiden. Och i övrigt tycker jag att växterna ser ganska fräscha ut.
Gödning efter vattenbyte:
7 ppm NO3
6.3 ppm K
4.7 ppm PO4
2.1 ppm Fe

1 kommentar:

Wickberg sa...

Snyggt! Kul att det ordnade sig så bra