7 april 2008

Växtkar VB

50% VB i växtkaret. Jag rensar ut lite alger nästan varje dag numera. Cyano och trådalger kommer en del. Speciellt Cyanon växer otroligt fort!
Nu har jag rengjort filtret och skrapat rutorna, så det ser lite bättre ut. Men jag är trött på layouten. Jag kommer definitivt byta layout om ett tag! Då kommer det förhoppningsvis bli mycket bättre!!Minipellian som jag köpte på en auktion för ett tag sedan växer faktiskt lite. Men det är väldigt lite, så det är inte direkt läge att ansa den ännu ;) Jag har satt den i en nylonstrumpa och den har växt ut lite på bara några veckor (3 veckor skulle jag gissa). Den är snygg, men växer enormt långsamt bara. Den är ganska tålig faktiskt. Jag trodde att snäckorna och fiskarna skulle riva av det som växt ut ur nätet, men det har dom inte lyckats med =)
Gödning idag:
12 ppm NO3
25 ppm K
5 ppm PO4
0.4 ppm Fe
30 ppm (?) SO4
Jag har slängt ut några växter & mossor som jag plockat i skogen. Kvastmossan hade ruttnat inne i filtret, alla blad på stängelväxten (som vi inte hade identifierat ännu) dog under vattnet och Björnmossan blev helt brun under vattnet. Björnmossan hade jag bara i en låda vatten, så den kanske inte fick tillräckligt med ljus bara? Tror faktiskt inte det ändå. Dom är nu borta ur karet.De som jag fortfarande har kvar den sista mossan jag plockade och den gräsliknande växten. Dom verkar faktiskt fungera. Kanske tidigt att säga, men dom har dött ännu.
Bilder från karet idag:
Japan Blue Guppy
Potamogeton perfoliatus

rosa Posthorn bebis

1 kommentar:

Adam sa...

Härligt med bilder.
Har fått lite inspiration från din alyout och använt den i mitt 12liters. Bilder finns på min blogg.

www.akvakarium.blogg.se

/ Adam