20 augusti 2013

Nedtrimmat

Nu vart det ett tag sedan sista inlägget.
Allt har växt på bra den senaste tiden, men jag har inte haft överdrivet mycket tid att lägga på akvariet, vilket resulterat att det mer eller mindre vuxit igen. Så nu i helgen vart det dags att klippa ner allt för att få en tätare och finare nytillväxt.
Som ni ser så har jag en ny bakgrund. Jag har fäst en blå plastfilm på akvariets bakruta. När jag satte dit den självhäftande filmen så blev det en massa luftbubblor, så jag ska ta och göra om det ordentligt en annan dag. Man ska tydligen ha lite såpavatten mellan glaset och filmen för att det ska gå bra.

HC-mattan hade blivit rejält tjock, uppåt 6-7cm gissar jag på. Det har fört med sig att jag nu fått lite cyano längs med glaset, som förhoppningsvis ska försvinna nu när mattan är nerklippt. Cyano brukar växa på de platser i akvariet där cirkulationen inte är tillräckligt och där vattnet står stilla, vilket jag nu förhindrat genom att klippa ner mattan. Jag har varit dålig på att byta vatten och att vara konstant med gödningsdoseringen, vilket också bidrar till att cyanon kommit fram. Men det ska jag bättra mig på!

Min tanke med stängelväxterna där bak är att få ett virrvarr av olika sorter som växter tillsammans i ett tätt buskage. Det har inte riktigt lyckats då jag ansat växterna en art i taget, vilket gjort att en del sorter varit stora när de andra precis blivit nedklippta och därför har buskaget aldrig blivit ordentligt tätt och fint. Men nu när jag klippt ner allt på en och samma gång, så hoppas jag att den nya tillväxten ska växa ihop fint och tätt.

De flesta av Dvärgkardinalfiskarna har hoppat ur akvariet, så nu finns bara 4st kvar, vilket är himla synd. Någon typ av fisk vill jag ju ha, men dessa kanske inte var helt lämpade till ett öppet akvarium, så frågan är vad jag ska prova nu? Endlers guppy?

2 kommentarer:

Anonym sa...

fantastiska aquasapes! Jag är nyfiken på hur ofta du doserar torrmixen? är det pmdd fast torrt?
mvh
Pia

Leonard sa...

Tack Pia!
Jag doserar torrmixen en gång i veckan efter 50% vattenbyte. Det är PMDD i pulverform där jag blandat de olika sorterna enligt egna beräkningar.