11 oktober 2009

Min Fotoväska

Nu har det hänt lite sedan förra bilden av min kameraväska.Jag har fortfarande kvar samma väska, KATA DC-443. Den gillar jag verkligen, mycket fin kvalitet på väskan och utrymme för en hel del objektiv och kameran såklart. Men nu börjar den bli liten för att hålla min utrustning, dock fungerar den perfekt att använda när man är ute och fotograferar. Det är ju sällan man har med allting ut, jag har ofta en aning om vad jag ska fotografera när jag ger mig ut och tar bara med det som kan behövas, då passar den här väskan bra.
Jag har börjat kika på ryggsäckar, så det får nog ändå bli en sådan snart ändå. Dock kommer jag ha kvar min KATA även då. Jag saknar att kunna bära stativet på ett behändigare sätt, då passar en ryggsäck bättre.
Nytt sedan förra fotot av väskan är: Sigma EX 70/2.8 DG Macro, Velbon Sherpa Pro CF-630 (kolfiber-stativ) med en Cullmann 30 kulled, Canon EF-S 10-22/3,5-4,5 USM och alldeles nyligen en Canon Speedlite 430 EX II (blixt).
Blixten kom i slutet av veckan så jag har knappt hunnit prova den. De foton jag tagit på räkorna är betydligt skarpare än de jag tidigare lyckats ta utan blixt. För att kunna använda blixten på ett smidigt sätt har jag köpt en Cactus V4 radiosändare från http://www.gadgetinfinity.com/home.php Den gör att jag kan använda blixten trådlöst. Dock funderar jag redan på att köpa en "riktig" sändare i och med att den här inte vill blixtra ungefär 50% av exponeringarna, helt klart störande! Dock kostar dessa uppåt 2000kr, medans jag betalade 430kr för denna. Frågan är om det är värt att ännu lägga så mycket pengar. Jag får ha blixten ett tag för att se om jag använder den så mycket att det blir värt att köpa en riktigt sändare.
Jag har även fyndat en omnibouncer från tradera för 99kr. Annars tar de runt 300kr för denna lilla plastbit, löjligt!
Blixten ska bli riktigt rolig att experimentera med, går nog att göra riktigt mycket med den!
Numera använder jag knappt aldrig kitobjektivet sedan jag köpte vidvinkelzoomen. Vidvinkeln har tagit över dess plats. Dock har jag märkt att kitobjektivet är mycket skönare att använda vid gatufotografering, då slipper man gå så nära och det är inte lika stort.
Mellanringarna får inte plats i väskan och de använder jag inte heller så ofta, så de får stå i hyllan tills de kommer tillanvändning då och då. Sedan har jag problem med att få plats med vidvinkelobjektivet med motljusskyddet, det tar enormt stor plats, så oftast får jag göra plats för det i väskan och då brukar det se ut såhär:

5 kommentarer:

heeke sa...

Men visst får du plats med vidvinkel+motljusskydd om du har det monterat på kameran? (Alltså som bild 1 fast med vidvinkeln på kameran istället).
Jag har samma väska och min normalzomm är nästan lika stor som din vidvinkel. misstänk att vidvinkeln har lite större diameter på motljusskyddet iofs men det borde gå. På bild 1. frid kameran 90grader och lägg kamerahuset uppe på avdelarna så bara objektivet sticker ner mellan avdelarna, då kan du dessutom dela av mitten facket så har du totalt 6-fack för objektiv/blix varav ett sitter monterat på kameran.

heeke sa...

Appropå ryggsäck.
Jag kikar också lite åt det hållet. Mest för att det ska vara smidigare om man är ute i skogen eller liknande.
Hoppas på att få kunna se en Kata 3n1-30 i verkligheten. Verkar vara en riktigt smidig rygga som även funkar som sling. Och så är jag ju nöjd med Kata'n jag har nu.

Leonard sa...

Jo det borde gå att klämma ner vidvinkeln med monterat motljusskydd i mitten, men trångt blir det! ;)
De ryggsäckarna jag kikat på är LowePro Vertex 100 AW och Flipside 400 AW, nu lutar det åt Flipside ryggan. Kata väskorna är riktigt fina också, men de har ingen modell som passar riktigt lika bra till min utrustning tycker jag, så det får nog bli en LowePro denna gången.
Jag tänkte först köpa en 50/50 delad ryggsäck för fotoutrustning och den andra delen för annat. Men för att man ska få med allting måste de vara så jäkla stora, så det får nog till att börja med ändå bli en 100% fotoryggsäck.

Sonja sa...

Grattis till blixten.
Och väskor behöver man i flera storlekar. Gärna en stor rygga som rymmer hela utrustningen, men också mindre.
Jag gör precis som du, tar sällan med hela utrustningen utan fokuserar på något speciellt och tar med gluggar för just det.

Leonard sa...

Tack för tipset om att ha 2 objektiv varav ett på kameran i mitt-facket. Det fungerar ju perfekt kör numera den varianten istället =)