31 januari 2009

Extern hårddisk

Hårddisken på datorn är helt fylld med bilder, så nu har jag skaffat en extern hårddisk. Det fick bli en Western Digital My Book Essential 500GB från DustinHome som har kampanjpris på den just nu. Överföringshastigheten ligger på omkring 15 MB/sekund, är det normalt? Känns som att det borde gå snabbare... Snygg är den i alla fall och frakten från Dustin var grymt snabb, fick den dagen efter att jag beställt.

5 kommentarer:

defdac sa...

Det borde vara USB 2 med 60 Mb/sek i disken, men har du en ganska gammal dator kanske den bara har USB 1, vilket kommer ge dig ungefär den överföringshastighet som du nämner..

Leonard sa...

Jag har ganska ny Vista med USB 2.0
Den borde alltså gå snabbare? Kanske något man ska reklamera, eller ska jag bara nöja mig med att den överhuvudtaget fungerar? ;)

Snowball sa...

Prova den på en dator med XP och USB 2 och se om det går fortare på den.

Sonja sa...

Jag kan inte mycket om datorer alls, har en, nej två externa hårddiskar och i början förde jag över bilder trådlöst. Fy sjutton vilken lång tid det tog. Men när jag kopplade en sladd direkt mellan hårddisk och dator gick det betydligt bättre.
Kanske inte hjälper dig men ville nämna det ändå :)

Leonard sa...

Fick nyss svar från Dustin att det var en normal hastighet. Det spelar iof ingen roll om det går lite segare, man får bara vänta längre ;)