1 juni 2012

Växtleverans 3

Då så. Nu har alla växtbeställningar anlänt. Jag har nu allt jag behöver för att göra färdigt layouten.
Växterna i den här scapen är Riccia sp. "Dwarf", Hemianthus micranthemiodes, Rotala sp. "Colorata", Didiplis diandra och Hottonia palustris. Eventuellt kommer jag byta lite sorter under tiden när jag ser vad som passar.
I den här beställningen från AquaMoos fick jag även med metallnät för att kunna plantera Riccia på botten. Dock är jag lite osäker på hur jag ska göra för att få nätet formanpassat till stenarna på botten, så att nätet och mossan ändå fyller ut hela förgrunden utan hålrum. Planen just nu är att formklippa näten, men jag vet inte hur lätt det är att få det snyggt. Ett alternativ är att göra en form av rostfri ståltråd och sedan fästa myggnät i formen. Det har fördelen att myggnät är finmaskigare, så att mossan inte flyter upp igenom hålen.
AquaMoos är riktigt snabba på att svara på mail och är lätta att ha att göra med. Det gick lätt att avboka en order och sedan göra en ny igen. Dock måste de beställa växter från en egen grossist innan växterna kan skickas vidare till mig. Därför tar det en stund att få hem växter från dem. Växterna klarade sig bra från Tyskland trots halvtaskig paketering och nätet var inte riktigt vad jag förväntade mig. Jag är ändå nöjd, det är bra att det finns företag i Europa som man kan köpa ovanligare växter genom.

En nyhet i bloggen är att bilderna på mina aquascapes (till höger) nu är klickbara och kan förstoras. En ny bild på mitt senaste scape ligger också uppe!

2 kommentarer:

Wickberg sa...

Längesen jag var inne här, kul att se dina nya kar!

Vet du förresten om wasserplantfreude.de lever?

Jag hittar dem inte på nätet längre...

Leonard sa...

Kul att höra! =)

Japp, kika bland mina länkar, de finns där.