11 mars 2012

Ny bakgrundsbelysning

Som ni också ser på bilden så har jag ändrat hardscapen : )

Skillnaden från tidigare belysningen är bara att jag har bytt lampor i armaturerna. Jag har nu skaffat kallvita LED-lampor, som inte blir lika varma som halogenlamporna. Därför kan jag nu ha på bakgrundsbelysningen under hela dagen och inte bara under fotografering. Jag är nöjd med resultatet!

3 kommentarer:

Leonard sa...

Bytet gjordes alltså framför allt för att minska skillnaden i ljusfärgen mellan akvariet och bakgrunden. Det blir så fult när man fotograferar akvariet och får en gul bakgrund istället för en vit, nu blir det vitt och snyggt istället!

Kristoffer sa...

Hej Leonard! Trevlig blogg du har, jag har kikat runt på den en del och ser att du har erfarenhet av mossan Vesicularia montagnei(Christmas moss). Jag har köpt en dos idag och undrar om du har använt Easycarbo i karet där du odlar denna mossa. Tidigare har jag alltid tillsatt det till mitt kar men jag har läst att vissa menar att Easycarbo tar död på denna (och andra för den delen) mossa. Vad har du för erfarenhet? Tacksam om du vill dela med dig av lite mosskunskap.

Leonard sa...

Hejsan!
Jag är inte helt säker, man jag har för mig att jag har haft den i akvarium med EasyCarbo. Prova med en lägre dos än rekommenderat och se hur mossan reagerar på det.