3 december 2011

Kolglödstetror

Jag har varit på Herkules Zoo och köpt fiskar till akvariet idag. Jag hade redan innan tittat ut att jag ville ha Kolglödstetror, de kommer passa fint i mitt akvarium. Dessutom köpte jag en städpatrull, 6st Amanoräkor.
De är nu introducerade i akvariet och verkar än så länge trivas.


Jag bad zoobutiken mäta nitrit och pH på akvarievatten som jag hade med mig. Jag vet inte vad de hade för mätutrustning, men de sa att mitt pH låg på 7.3 och att jag hade 0ppm nitrit. Jag tycker att pH borde vara lägre med tanke på att jag tillsätter CO2, dock vet jag ju inte hur högt pH:t är från krane och dessutom visar min Drop Checker grönt, så det kanske stämmer.

2 kommentarer:

b r a m s sa...

PHt förändras under tiden det tar att ta dig till zoobutiken. Co2 hinner luftas ur och vattnet påverkas av den atmosfären som den omges av.
DVS. Att mäta pH i butiken är värdelöst! Speciellt om det legat i en återanvänd burk eller flaska och skumpat hela dagen...
Köp ett eget test hem ist.

Leonard sa...

Helt sant! Dock känns de testerna inte helt säkra heller, så frågan är om det är värt att köpa ett sånt. För mig räcker det med en Drop Checker och att fiskarna ser friska och välmående ut.