14 maj 2010

Wabi-Kusa

Lampan verkar duga för att hålla min växter vid liv. Vissa ser fräschare ut än andra, men med tiden så tror jag att det går att få grönt och fint av det hela :)Jag har bytt vatten en gång. Då bytte jag allt jag kunde få upp och ersatte med rent kranvatten. Jag har haft i några droppar EasyCarbo i vattnet, vilket ger en ganska hög koncentration i det lilla akvariet. Efter att jag började med EasyCarbo har inga nya alger kommit och de gamla som kommit på rutan och på sanden har jag bara skrapat bort/snurrat runt sanden ett varv. Med EasyCarbo har jag också märkt att Microsorum-plantan som är under vatten har växt mycket mer än den över ytan. Den submersa har skjutit flera nya blad som är ljust gröna medans den andra plantan mer eller mindre tynar bort. Jag har planterat en liten bit Eleocharis vivipara bakom stengruppen och den har skutit ett par blad över ytan som jag hoppas ska växa vidare!
Jag sprayar växterna med en blomsterspruta en gång per dag. Jag vet inte om det egentligen gör någon skillnad... någon som har någon åsikt kring det? Akvariet står ju i samma rum som mitt växtkar och där är luftfuktigheten väldigt hög iom att det dunstar så mycket vatten från växtkaret. Antagligen är det en stor fördel.
Jag satte ner några plantor Pistia och lite Süsswassertang, som blev över från 54l. De har ännu inte växt någonting, inte så konstigt iom att det bara gått några dagar sedan dess. Får se om jag behåller dem.
Nu fler bilder!

2 kommentarer:

Daniel Larsson sa...

Fasen vilken nice liten installation du har på g. Vilken finish!

Leonard sa...

Kul att du tycker det =)
Jag kan inte säga att det tar mycket tid, så det är ett projekt som får växa fram lite för sig självt bredvid växtkaret.