15 februari 2009

Ansade växter

Jag har röjt ur en del växter ut 144liters växtkaret. Finns en del till salu på PlantSwap.se för dem som är intresserade.
Så här ser det ut idag:Jag håller på att leta efter Ammania gracilis eller Nesaea crassicaulis och jag tror att jag fått tag på någon av dem nu, ska bli roligt att prova på. Byter antagligen ut Alternathera'n mot en av de nya sorterna.
Och nu när Hygrophilan fått mer ljus då de andra växterna skymmt ganska så mycket, så har även den fått mer färg! Den kommer bli riktigt läcker när den får växa upp ännu mer i karet.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Tänkte bara nämna att den som du kallar Hygrophila "ceylon" inte är en Hygrophila utan med mycket stor sannolikhet en Polygonum sp (bilder på blommor skulle bekräfta). Den är snygg ändå. Bilden är riktigt snygg!

Leonard sa...

Jag tycker också att den är otroligt lik Polygonum, men jag har inget sätt att "bevisa" det på... Mina växter har inte fått blommor ännu, men jag har sett bilder på samma växt utav andra som jag har, som fått blommor. Kolla Brams och bootins bloggar (i mina länkar på denna sidan).

Leonard sa...

Här har du en bild på hur blommorna ser ut: http://2.bp.blogspot.com/_RCHqYNZEPBE/R4K2rr-DGnI/AAAAAAAAARo/zMMl5Z1nuhc/s1600-h/1.jpg
Det är från honom som mina plantor ursprungligen kommer ifrån.

Anonym sa...

Tydligt att det inte är en Hygrophila, vars blommor sitter vid bladfästet och inte i en vippa som på den länkade bilden. Polygonum-släktet har sina blommor på sättet enligt bilden.

Leonard sa...

Tackar för det! Om du kan identifiera arten som jag har så hade det varit perfekt!
Jag får kolla lite själv och se vad det kan vara...

clas sa...

http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/plantfinder/details.php?id=239

jag fick den av bootin och reagerade oxå på att den inte ser ut som en Hygro.

tror på den länkade arten!!

clas sa...

typiskt fick inte plats
POLYGONUM SP. 'KAWAGOEANUM'

clas sa...

typiskt fick inte plats
POLYGONUM SP. 'KAWAGOEANUM'

Leonard sa...

Kan mycket väl stämma Clas!