11 november 2008

Större växtkaret

Har har jag börjat få lite problem med alger, främst alger som sitter i mossan. Bootin trodde att algerna var Cladophora och det kan nog stämma. De har tagit över trådalgerna som satt i mossan tidigare. Vad jag har sett så har Amanoräkorna inte rört algerna, men de kanske måste bli lite mer inbodda för att våga sig upp på grenarna. EasyCarbo verkar inte heller bita på Clado, så jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Känns som att den kommer sprida sig om jag inte gör något snart...Ser även en början till anfall av dammalger även i detta karet. Undrar om det kan funka att köra UV-C filter efter att man skrapat bort algerna, så dör dom innan dom hinner sätta sig på glaset igen (tar ju bara några timmar).I övrigt funkar karet okej. Jag har nu börjat köra med PMDD istället för ADA's och Tropica's gödningar som tagit slut alldeles nyss. Kommer garanterat inte att köpa mer av dem, tycker inte att resultatet blivit bättre än i något annat kar. Kör på med PMDD och ser om det blir någon skillnad alls, skulle inte tro det. Snarare att det blir bättre när jag själv har koll på hur mycket jag doserar.
En sak som retar mig med de nya Amanoräkorna är att de puttar ut den svarta ADA sanden i den ljusa sanden i förgrunden ;) Det är ju grejen att man inte ska se ADA-sanden. Bara att köra lite med slamsugen vid nästa VB, men ändå.

2 kommentarer:

defdac sa...

Ta en grillpinne och skär upp påttesmå flärpar på den längs sidorna med en kniv. Den får då ett magnetiskt förhållande till Cladophora och rulla upp så mycket du ser varje dag.

Är burken pigg i övrigt bör du kunna få kontroll på Cladon ganska snabbt.

Leonard sa...

Tack så mycket för tipset! Ska prova det.