1 februari 2021

Tillväxt

Liksom vid uppstarten av förra scapen så blev vattnet grumligt efter ett par dagar. Därför inleddes regim med mer frekventa vattenbyten de första två veckorna, ungefär var tredje dag. Jag tillsatte aldrig ny bakteriekultur eftersom att samma filter återanvänts samt största delen av substratet. Osäker på vad grumligheten kommer ifrån, men rötterna har släppt ifrån sig tanniner och ett ljust slem vilket är ganska vanligt och kan säkert vara en orsak. Oavsett verkar nu problemet vara över och jag har återgått till vattenbyte en gång i veckan. 

Efter denna period av inkörning började jag dosera EasyCarbo, Aqua Rebell's Makro Basic och Mikro Basic. Dosen makroämnen sänktes aningen från tidigare layout för att locka fram rödare färger samt undvika att stressa Utricularian, som tydligen föredrar lägre nitratnivåer. 

Alla plantor visar på tillväxt och det är snart dags för en första trimning och eventuellt ge mer plats åt stängelväxterna. Denna layout är designad för insyn från två sidor, vilket gör att man får en bra vy även från sittplatsen intill. 

Inga kommentarer: